Till medlemmarna i Uppsala spelmanslags spelgrupper

Från och med hösten 2021 kommer vi att åter kunna träffas och spela inomhus, något vi alla väntat på och längtat efter. Vi måste dock vara medvetna om att pandemin fortfarande finns i samhället och fortsätta att vara försiktiga i vårt umgänge med andra. Från 29/9 kommer även rekommendationer att kvarstå för ovaccinerade.

Från Folkhälsomyndighetens hemsida saxar vi: ” Det blir en tydlig begränsning för ovaccinerade personer eftersom de löper en större risk att smittas av covid-19 och att smitta andra. De kan smitta både de ovaccinerade och de vaccinerade eftersom inget vaccin ger ett hundraprocentigt skydd, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. ”

De nya allmänna råden innebär speciellt att vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig även fortsättningsvis bör hålla avstånd till andra människor. Detta är särskilt viktigt i kontakten med personer som är 70 år och äldre. Vi kan konstatera att hälften av våra deltagare i TG är 70 år eller äldre!

Styrelsen rekommenderar därför att du som ännu inte har fått dina två doser vaccin avvaktar ditt deltagande i våra spelgrupper till dess du är fullvaccinerad.

Denna rekommendation gäller tills vidare.

/Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *